Spoljašnje uređenje zgrada i kvarta

Krov

Na poslednjem spratu, na armirano- betonskoj ploči postavlja se drvena trovodna potkonstrukcija. Pokrivač krova je čelični ravni plastificirani lim. Na krovnoj ploči je predviđena termoizolacija kao I sloj za provjetravanje krovne konstrukcije.

 Fasada

Na spoljašnji zid se postavlja fasadni termoizolacioni sistem od stiropora debljine 10 cm. Ovaj tip fasade obezbjeđuje unutrašnju klimu koja odgovara svakoj sezoni: toplo zimi, a svježe ljeti, a pored toga obezbjeđuje perfektnu završnu obradu zidova I odličnu otpornost na stvaranje pukotina. Fasadni termoizolacioni sistemi koji koristimo u izgradnji City kej-a je od renomiranog proizvođača “Bekament”.

 Fasadna bravarija

Stanovi koje gradimo okupani su svjetlošću, zahvaljujući prozorima i vratima znatno većih dimenzija od standardnih koji obezbjeđuju veliku količinu svjetlosti, a samim tim I komforniji boravak. Vrata I prozori u spoljašnjim zidovima izrađeni su od šestokomornih PVC profila. Zastakljeni su niskoemisionim staklom koje umanjuje toplotu ljeti I hladnoću zimi, I obezbjeđuje značajnu uštedu električne energije.

Uređenje hodnika ulaza

Hodnici u ulazima su prostrani, obrađeni granitnom keramikom i mermernim stepeništem. Na stepeništu je tzv. „staklena stijena“( staklena polustrukturalna fasada koja je radjena HP 50/neutral-stopsol staklom na aluminijumskim profilima sa termoprekidom) kojom se obezbjeđuje velika količina svjetlosti, a samim tim i dodatan kvalitet i komfor u prilazu stambenim jednicama.

 Uređenje oko zgrada

Zidove prizemlja objekata obrađujemo kamenom „Traventino Romano Clasico“. Od kamena tipa „Visočica“ izradjena su čela i gazišta na stepeništu, portali oko liftovskih otvora,  pragovi i poklopne mermerne ploče na terasama. Keramika oko objekata je granitna sa protiv- kliznom završnom obradom. Značajno obilježje naših kvartova i objekata jeste i zelenilo sa sistemom za samonavodnjavanje koje pruža poseban šarm i dodatni ugođaj.

Odlaganje smeća

Za odlaganje kućnog smeća namjenski su projektovani podzemni kontejneri što će doprinijeti ljepšem i uređenijem izgledu kvarta.